Coach Praktijk

COACH PRAKTIJK (PERSONAL COACH / LIFECOACH)

Kun je zaken, waar je eigenlijk van jongs af aan al last van hebt wel kwijt raken?
Dat is zeker mogelijk. In ieder geval is er een grote kans, dat het lukt om het allemaal niet zo zwaar meer te laten drukken en invloed op je leven te laten hebben als het steeds heeft gedaan.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor dingen die je op latere leeftijd zijn gaan hinderen of in de weg zijn gaan staan.

Ook is er altijd sprake van groei. Als je eenmaal iets hebt verbeterd in je leven, kom je wel eens tegen een volgend iets aan. Een mens blijft eigenlijk zijn hele leven leren en dat op elk gebied. Dus ook in de groei van je eigen persoonlijkheid, eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfwaardering. Zie ook de toelichting op de groeispiraal.

Praten of juist niet?

Er met iemand, die goed naar je luistert, een (paar) keer over praten is een heel goede manier om het te verwerken. Vooral als die ander zonder oordeel naar je luistert. Doordat de coach vragen aan je stelt als iets hem niet duidelijk is, kan er door jouw eigen antwoorden veel aan je duidelijk worden.
Vaak wordt ook met jou gekeken naar welke gevoelens de situatie bij je oproept. Dat levert jou je eigen inzichten, die verborgen waren in je eigen onderbewuste.

Jouw eigen antwoorden

Dat kan het echte verschil maken. Daardoor ga je licht ontdekken in de tunnel en vind je datgene wat je zelf kunt inzetten om met je “probleem” anders om te gaan. Anders gezegd: je ontdekt jouw eigen antwoorden.

Loskomen

Soms heb je van iets een bepaald beeld opgebouwd en met dat beeld blijf je ronddraaien.
De coach kan je helpen uit die kringetjes los te komen. Wellicht heb je als kind in bepaalde situaties conclusies getrokken. In die redenatie uit je kindertijd kun je zijn blijven hangen. In een coachgesprek kun je hier van loskomen en er anders naar leren kijken. Door er anders naar te leren kijken (met de ogen van een volwassene en geholpen door de coach), kan het geluk je toelachen.
De moeilijkheid is er niet door weg, maar je kijkt er gewoon anders naar en bent de baas over de situatie geworden.

Motto

“Alles wat ons ergert aan anderen, kan leiden tot een beter inzicht in onszelf.

(Carl Gustav Jung)

Wat hindert jou?

Ons motto klinkt misschien een beetje moeilijk. Wat ermee onder andere wordt bedoeld, is dat je de ander niet kunt veranderen. Wel kun je kijken naar hoe jij omgaat met datgene wat jou hindert.

Vaak heeft ergernis aan het gedrag van iemand te maken met iets waar je zelf (nog) iets hebt te leren, of met iets uit je eigen ervaringen / verleden. Nieuwe inzichten hierover helpen je om met de situatie / de ander beter om te gaan. Er controle over te krijgen; een gelukkiger mens te worden.

Kort gezegd: je zorgt er voor dat het jou niet meer hindert.

Duurzaam resultaat

Er zit meer in je dan je denkt!

Dirk, als coach, staat jou bij in het verwerven van deze inzichten.

Uitgangspunt is enerzijds het werken vanuit de Transformationele Coaching (transformatie is verandering en groei van binnenuit, die een duurzaam resultaat opleveren) en anderzijds vanuit de basisprincipes van de IndividualPsychologie en de bemoedigingstrainingen.

Afspraak maken?

Gebruik het formulier afspraak coaching sessie.

Transformationeel Coach Netwerk

Dirk is aangesloten bij Wagner/Orbis Transformationeel Coach Netwerk®