Behandelvormen in onze praktijk

In onze praktijk voor wellness kennen we de volgende behandelingen:

Voetreflex zone massage

De massage van de reflexzones van voet en hand is een eeuwenoude, in vele culturen overgeleverde, volksgeneeskunde. Op eenvoudige wijze kan met de reflexzone-massage op zowel psychisch als fysiek vlak ontspanning en harmonisering worden bereikt.
Voetreflex zone massage:

  • werkt stress verlagend;
  • geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing;
  • werkt preventief;
  • helpt bij rug-, schouder- en nekklachten;
  • helpt ondersteunend bij overspannenheid en burn-out;
  • helpt bij bijv. RSI, hoofdpijn/migraine, reuma, darmproblemen, pms, astma, hormonale verstoringen etc.

Ga terug

Aura- en chakra healing

Psychische en fysieke klachten kunnen te maken hebben met blokkades in de aura’s en chakra’s. Door het aanraken en in beweging zetten van de energiestroom, zal de circulatie van energie verbeteren en het zelfherstellend vermogen van het lichaam worden gestimuleerd. Tijdens deze behandeling lig je gekleed op de massagetafel.
Ga terug

Soul Retrieval

Wij hebben allemaal een mechanisme om onze ziel te beschermen en de schade te beperken die een trauma of heftige en pijnlijke gebeurtenis met zich meebrengt. Dat gebeurt doordat een deel van de ziel als het ware op de vlucht slaat om deze ervaring te overleven. Dit kan echter op de lange duur volledig herstel in de weg staan.

Tijdens de Soul Retrieval (een eeuwenoude sjamanistische techniek) reist de begeleider / hulpverlener in een lichte trance naar de onderwereld* om het door trauma’s gevluchte en verloren zieledeel van de hulpvrager terug te halen. In de vier kamers die we tijdens deze “reis” bezoeken vinden we antwoorden en inzichten.

*Die “onderwereld”, ook wel benedenwereld wordt daarbij in de sjamanistische zienswijze gezien als een deel van het onderbewustzijn. Het is de “wereld” waar we informatie kunnen verkrijgen, die vaak gericht is op praktische oplossingen. In de meeste delen van deze onderwereld is het prettig toeven. Het verloren zieledeel wordt weer opgenomen in het grote geheel en daarmee wordt de Healing letterlijk mogelijk.

Een Soul Retrieval sessie duurt ongeveer 1½ tot 2 uur.
Ga terug

BioRelease ontspanningsmassage

Dit is een massage, waarbij veel aandacht is voor het afvoeren van de afvalstoffen. Hierbij wordt veelal aandacht gegeven aan nek en schouders, rug, armen, benen en voeten, gebruik makend van een welriekende massage-olie.
Ga terug

Stoelmassage

De stoelmassage is zeer heilzaam voor veel bureau-werkers. Vooral mensen die veel beeldschermwerk doen, kunnen klachten krijgen aan nek (en dan ook bijkomende hoofdpijn), rug, schouders, armen en handen. Door regelmatige behandelingen met een stoelmassage kunnen ernstiger klachten worden voorkomen.
De stoelmassage wordt over de kleren heen gegeven terwijl je op een speciale stoel  hebt plaatsgenomen.
Ga terug